Gyrotonic® módszer

GYROTONIC® módszert és a hozzá tartozó gépet Juliu Horvath, magyar származású amerikai táncos fejlesztette ki az 1980-as évek elején. 

Az egyik legfiatalabb és legmodernebb edzésprogramnak köszönhetően egyszerre nyújthatjuk és erősíthetjük izmainkat, valamint mobilizálhatjuk ízületeinket. A gyakorlatok egyesítik magukban a jóga, a tánc, az úszás és a keleti harcművészetek előnyeit, és az emberi testet minden lehetséges irányban megmozgatva növelik az erőnlétet, hajlékonyságot és koordinációt.

A GYROTONIC® gépen kivitelezhető gyakorlatok körkörös, spirális és hullámzó mozgásai teljes mozgásszabadságot kínálva szisztematikusan átdolgoztatják az egész testet. Az egyéni igényeknek megfelelően a gyakorlatok sebessége és ellenállása módosítható, így azok végzése mindenki számára megfelelő kihívást jelent. Az egyes gyakorlatokhoz meghatározott légzéstechnika tartozik, amellyel növelhető az aerob és kardiovaszkuláris aktivitás is.

A GYROTONIC® gyakorlatokkal elérhető eredmények:

Kinek ajánljuk?

A GYROTONIC® gyakorlatok egyénre szabhatóságának köszönhetően a legkülönbözőbb testalkatú és fizikai állapotú vendégek is a maguk javára tudják fordítani a módszerben rejlő lehetőségeket. A gyakorlatok rendszeres használatával korosztálytól függetlenül mindenki számára elérhető a hajlékonyság növelése, a kardiovaszkuláris erőnlét javítása, illetve – egyéni igényektől függően – akár a súlycsökkentés is.

A GYROTONIC® módszer egyaránt kihívást nyújt a szélesebb közönség, illetve a speciális célcsoportok (professzionális sportolók, előadóművészek és sérülések utáni rehabilitáció fázisában lévő vendégek) számára is.

GYROTONIC® a rehabilitációban:

A GYROTONIC® módszer rehabilitációs szemlélete a betegek kezelésének holisztikus, univerzális megközelítését hangsúlyozza. A gyakorlatok végzése során nem kizárólag a sérült testrész rehabilitációjára koncentrálunk, hanem az egész testet bevonva, és annak gyógyulási képességét javítva állítjuk helyre az ideális állapotot.

GYROTONIC® sportolók és előadóművészek számára:

Világszerte egyre több professzionális sportoló és előadóművész használja a GYROTONIC® módszert, amely egyedülálló módon, minden lehetséges irányban megmozgatja és nyújtja a testet. A kialakult nagyobb mozgásszabadság, a rugalmasabb, erősebb izmok, valamint a javuló koncentrációs készség eredményeképpen javul a más területen nyújtott egyéni teljesítmény is. A korábban elsősorban a táncosok által használt módszer ily módon sikeresen alkalmazható minden olyan területen, ahol a fizikai és mentális felkészültség elengedhetetlen része a teljesítménynek.

Foglaljon időpontot!