STOTT PILATES oktatóképzés

Nemzetközi Stott Pilates hivatalos oktatóképzés Budapesten

A kanadai székhelyű Merrithew Corporation STOTT PILATES® képzése részeként, 2005 óta folyamatosan tartunk akkreditált, hivatalos oktatóképző-tanfolyamokat Mélykuti Krisztián (a Pilates Plus Stúdió tulajdonosa, Stott Pilates Vezető Mestertanára, gyógytornász) vezetésével. Már több, mint 1000 oktató végezte el képzésünket Krisztiánnal. Tanfolyamaink magyar és angol nyelven érhetők el. Workshopjainkon előképzettségtől függetlenül bárki részt vehet. Magyarországon a jelenleg rendelkezésre álló pilates képzések közül a STOTT PILATES® kurzus adja az egyik legátfogóbb, legprecízebb tudásanyagot. További információkért lépj velünk kapcsolatba, vagy egyeztetett időpontban, látogass el stúdiónkba.

Mélykuti Krisztián jelenleg a legmagasabb tudás és képzettségi szinttel rendelkező Stott Pilates oktató és gyógytornász Budapesten, további információt itt találsz.Mélykuti Krisztián

Pilates Plus Stúdió
E-mail: info@pilatesplus.hu
Mobil: +36-20 385-5717
+36-30 568-6363

A STOTT PILATES oktatóképzésünk előnyei:

  • Tapasztalt gyógytornásztól tanulsz
  • Nemzetközi tapasztalattal rendelkező mestertanár, folyamatosan képzi magát
  • Többlépcsős, egyedi igényekhez alakítható képzési rendszer
  • Munkaidőhöz igazított időbeosztás (a legtöbb tanfolyam délutánonként és hétvégenként zajlik)
  • Több mint 800 gyakorlat tanításának elsajátítása a kezdőtől a haladó szintig, talajon és pilates gépeken
  • A gyakorlatok egyénre szabott programozásának elsajátítása (egyéni edzésterv – rehabilitáció utáni betegektől profi sportolókig)
  • Felkészítés egyéni és csoportos órák tartására
  • A vizsga letétele után nemzetközileg elismert diploma és munkalehetőség a  résztvevőknek

A Stott Pilates képzés felépítése

1
Talaj / Mat
alap és középhaladó
haladó
2
Reformer
alap és középhaladó
haladó
3
Cadillac, Chair, Barrels
alap és középhaladó
haladó
4
Injury and Special Populations

Következő workshopok

Következő workshop időpontokat hamarosan meghirdetjük.

A kihirdetett árak minden esetben bruttó árak, tartalmazzák az áfát.

Kreditpontok: A workshopok egy része 2 órásak és 0.2 CEC kreditet érnek (az új 3 órás workshopok 0.3-t érnek). Aki levizsgázott, annak évente 0.6 CEC-t kell gyűjtenie.

Bevezettük az előjelentkezést, hogy gördülékenyen tudjuk a workshopokat tartani, megfelelő létszámmal.

A képzés szintenként megszakítható, és sikeres vizsga után az adott szintű diploma megszerezhető (vizsgát a tanfolyam elvégzésétől 6 hónapon belül kell letenni). A tanfolyamokat egymás után elvégezve azonban a vizsgát elég a képzés végén komplexen lerakni.

Következő tanfolyamok

ÚJ
Stott Pilates Intenzív Talaj Pilates tanfolyam 8 napos IMP Modul 1 és 2 együtt
Helyszín
Pilates Plus Stúdió
oktató
Mélykuti Krisztián
Tervezett időpont

2024.09.05-08 és 09.12-15.

Modul 1:
09.05. Csütörtök 12:00-17:30

09.06. Péntek 12:00-17:30

09.07. Szombat 9:00-14:30

09.08. Vasárnap 9:00-14:30

09.09. Hétfő 12:00-17:30

Modul 2:

09.13. Péntek 12:00-17:30

09.14. Szombat 9:00-14:30

09.15. Vasárnap 9:00-14:30

Részletek
ÚJ
Stott Pilates IR Reformer tanfolyam alap és középhaladó - Modul 1 és 2; 10 napos
Helyszín
Pilates Plus Stúdió
oktató
Mélykuti Krisztián
Tervezett időpont

2024.09.17-22. Modul 1.

2024.09.24-27. Modul 2.

Kezdés:

Hétköznap: 12:00

Hétvégén: 9:00

Napi 5.5 óra (fél órás szünet)

Részletek

Stott Pilates oktatóképző tanfolyam tájékoztató

Sikeres pilates órák tartásának egyik legfontosabb eleme a professzionális eszközök megléte, másik a magas színvonalú oktatói tudás. Nálunk mindkettőt megtalálod.

A Stott Pilates® tanfolyamok és workshopok résztvevőjeként nem egyszerűen csak a mozdulatok koreográfiáját tanulod, hanem azok mélységi tartalmát is elsajátítod. Sok tudással és gyakorlati tapasztalattal gyarapodva, kellő önbizalommal tudod majd a legszélesebb körben tanítani a Stott Pilates® technikát.

Képességet szerzel ahhoz, hogy akár rehabilitáció utáni vendégek, mindennapi sportolók vagy akár versenysportolók, profi táncosok edzettségi szintjének megfelelő edzéseket tudj összeállítani.

A tanfolyam megvilágítja a gyakorlatok végrehajtásának módját, a mozdulatok okát és célját.

Az intenzív képzés utáni fél évben szükséges lesz még a már képzett oktatók óráinak megfigyelése - obszerváció, valamint gyakorlás a későbbi oktatáshoz való tapasztalatgyűjtés és az eredményes vizsgára való felkészülés érdekében. Az Nemzetközi Stott Pilates® képesítéshez írásbeli és gyakorlati vizsgát a 40 órás intenzív kurzust követően 6 hónapon belül kell letenned. Ezt kérvénnyel 2 hónapig tudod halasztani, de ha elvégzel egy következő szintű tanfolyamot, akkor további 6 hónappal tolódik a vizsga időpontja.

A tanfolyam tananyaga

Minden tanfolyamunkon professzionális tankönyveket használunk.

A Stott Pilates® módszer biomechanikai alaptételeinek gyakorlati alkalmazása a törzs stabilizálásában, a végtagok mobilizálásában, a légzéstechnikában és a testtartás-típusokhoz illő gyakorlatokban. A kezdő és középhaladó gyakorlatok alapos elemzése (40 + 150 módosítás). A gyakorlatok lényegének elemzése: a funkcionális anatómia alkalmazása a mozdulatokban, különböző izmok és izomcsoportok speciális szerepe. Variációk, módosítások elsajátítása arra, hogyan lehet a mozdulatok intenzitását növelni vagy csökkenteni egy adott gyakorlaton belül.

Különböző Stott Pilates® segédeszközök használatának elsajátítása testtartás- problémákkal küszködőknek. A helyes kommunikációs képesség megszerzése annak érdekében, hogy segítsük a vendéget megfelelően instruálva, helyesen és hatékonyan végrehajtani a mozdulatokat.

Helyszín

1023 Budapest Apostol utca 13/B Pilates Plus Stúdió

Stott Pilates talaj (Mat) intenzív tanfolyam

40 órában zajlik a kezdő és középhaladó talajgyakorlatok elsajátítása.

Az intenzív Mat tanfolyam olyan jól megalapozott ismeretekkel és gyakorlati képességekkel lát el, melyek segítségével kellően hatékony és inspiráló programokat tudsz megtervezni az egyéni és csoportos óráidon résztvevőknek.

A tanfolyam végére biztonsággal tudod alkalmazni a kezdő és középhaladó talajgyakorlatokat különböző testalkatokra szabva, kiegészítve a Stott Pilates® segédeszközökkel.

Egyénre és csoportra szabott tréningek

Kezdő, középhaladó és erőnléti programok

Nyújtást segítő, támasztékot és ellenállást adó segédeszközök alkalmazása: Fitnesz-karika, Flex-Band, Arc-barrel

A tanítás oktató jelenlétében való gyakorlása, továbbá kötelező min. 10 óra képzett Stott Pilates® oktató órájának megfigyelésére, a kezdő és középhaladó technikák min. 30 órás, önálló begyakorlására, min. 15 órában pedig a tanagyagot kell tanítani. A 40 órás intenzív képzést követő 10+30+15 kötelező órák gyakorlására a Pilates Plus Stúdióban van lehetőség, a szabad kapacitás figyelembevételével, előre egyeztetve.

A Pilates Plus Stúdió az időpontok változtatásának jogát fenntartja.

Stott Pilates Intenzív Reformer tanfolyam

Pilates Reformer tanfolyamunkat ajánljuk oktatóknak, személyi edzőknek akik pilates oktatók szeretnének lenni, illetve azoknak akik magas szinten szeretnének elmélyedni a gépes pilates világában.

A rendkívűl népszerű Reformer pilates egyik legátfogóbb oktatói programját sajátíthatod el a Stott Pilates 50 órás alap és középhaladó tanfolyamán.

Használható, gyakorlatias, biztonságos tudást sajátíthatsz el, magasan képzett mestertanárunktól. Lehetőséget kapsz, magas színtű, nemzetközileg elismert és kiemelkedő színvonalú pilates oktatóvá válhatsz.

Az intenzív Reformer (IR) képzés során elsajátítod azokat az alapismeretek és készségeket, melyekkel hatékony és izgalmas egyéni illetve kiscsoportos Reformer foglalkozások összeállításához szükségesek.

Megtanulod az összes gyakorlatot és módosításaikat, valamint a kiegészítő kiseszközök (doboz, platform extender, stb.) használatát a legeredményesebb EGYÉNRE szabott edzésterv kidolgozásához.  A képzés alapjai:

A Reformer hatékony használata segít a törzsizom-stabilizálásban, erősítésben, végtag mozgásterjedelem bővítésben, ízületi stabilizálásban, egyensúly és koordinációs készségfejlesztésben.

A gyakorlatok összeállítása egyéni és kiscsoportos órákra, alap, középhaladó és “power” gyakorlatsorozatok. Kiegészítők (Doboz, Platform extender, stb.) használataHatékony kommunikációs, megfigyelő, vizuális és verbális korrekciós készségfejlesztés.

A Reformer gép maga egy evezőpadhoz hasonlítható, ahol vízszintes helyzetben a gravitáció kikapcsolása mellett, a fiziológiás terhelés, a rugóellenállás változatásával a zéróról a maximumig növelve, fokozatosan és egyensúlyban adagolható az izom rövidülésével (koncentrikus), kitartásával (izometrikus) és nyúlásával (excentrikus) végzett speciális, egyénre szabott gyakorlatok.

Gyakorlatmódosítás egyéni testalkat, testtartás, izom és ízületi állapotnak megfelelően

Ellenállás növelő és kiegészítő eszközök optimális használata a gyakorlatok nehezítésére vagy egyszerűsítésére.

Testtartás-analízis elmélete és gyakorlati alkalmazása.

Gyakorlatsorozatok korszerű egymásra építése 122 + gyakorlat és számos módosításainak elsajátítása, stb.

Időtartam: Modul 1 - 6 nap, Modul 2 - 4 nap - együtt a 2 modul 10 nap.

 

Cadillac, Chair, Barrel kurzus

Az Intenzív CADILLAC, CHAIR, BARRELS (ICCB) kurzus rövid leírása:

A kurzus három részből áll, melyek külön is elsajátíthatók.

1.  Intenzív Cadillac tanfolyam - ICAD

A Cadillac gép maga egy ágyhoz hasonlítható.  Maga Joshep Pilates első eszköze volt, amit kórházi ágyakból alakított ki rugók, pántok és hevederek kialakításával. A Vendég vízszintes helyzetben a gravitáció kikapcsolása mellett, a fiziológiás terhelés közelítő rugóellenállást a zéróról a maximumig növelve fokozatosan és egyensúlyban adagolhatók

az izom rövidülésével (koncentrikus), kitartásával (izometrikus) és nyúlásával (excentrikus) végzett speciális, egyénre szabott gyakorlatok.

2.  Intenzív Chair tanfolyam – ICHAIR

A Chair vagy Szék gép nevéhez méltóan ülésre is használható, de főként a két lenyomható pedállal alakítható ki az egyensúlyt, koordinációt és mozgáskontroll gyakorlására és igen intenzív kihívására alkalmas gyakorlatok.

3.  Intenzív Barrel tanfolyam - IBAR

A Barrel olyan eszközöket jelentenek, melyek részleges megtámasztásra, vízszintestől eltérő testhelyzetek beállítására, így a gyakorlatok könnyítésére vagy akár nehezítésére is alkalmas rendkívül változatos eszköztár.  Külön kiemelendő a Ladder Barrel, mely igen hatékony eszköz a gerinc-törzsizomzat edzésében.

Az ICCB képzés során elsajátítod azokat az alapismeretek és készségeket, melyekkel hatékony és izgalmas egyéni illetve kiscsoportos foglalkozások összeállításához szükségesek.

Megtanulod az összes gyakorlatot és módosításaikat, valamint a kiegészítő kis-eszközök (Szalag, Karika, Henger  stb.) használatát a legeredményesebb egyénre szabott edzésterv kidolgozásához.  A képzés alapjai:

A gépek (Cadillac, Chair, Barrels) hatékony használata a törzsizom-stabilizálásban, erősítésben, végtag mozgásterjedelem bővítésben, ízületi stabilizálásban, egyensúly és koordinációs készségfejlesztésben.

Gyakorlatok összeállítása egyéni és kiscsoportos órákra

Alap, középhaladó gyakorlatsorozatok

Kiegészítők (Szalag, Karika, Henger  stb.) használata.

Hatékony kommunikációs, megfigyelő, vizuális és verbális korrekciós készségfejlesztés.

Gyakorlatmódosítás egyéni testalkat, testtartás, izom és ízületi állapotnak megfelelően

Ellenállás növelő és kiegészítő eszközök optimális használata a gyakorlatok nehezítésére vagy egyszerűsítésére.

Testtartás-analízis elmélete és gyakorlati alkalmazása.

Gyakorlatsorozatok korszerű egymásra építése

385 + gyakorlat és számos módosításainak elsajátítása, stb…

Kapcsolat

E-mail: info@pilatesplus.hu
Web: www.pilatesplus.hu
Tel.: 06-30-568-6363
Tel.: 06-20-385-5717

Tanfolyam hírek