Pilates

A pilates módszer kortól és erőnléttől függetlenül mindenki számára ajánlott. A precízen kivitelezett mozdulatok hatékonyan erősítik és formálják a testet, visszaállítják a gerincoszlop és az ízületek ideális állapotát, valamint jobb testtudatot és nagyobb testi-lelki egyensúlyt eredményeznek.

Kiknek ajánljuk?

Pilates gyakorlatok

Talajon végzett gyakorlatok

A pilates alapját jelentő, talajon végzett mozgássor nagyobb ellenállás nélkül alkalmas a teljes törzsizomzat átmozgatására. Ezek a gyakorlatok egyénileg és csoportosan is végezhetőek. Az egyéni órák nagyobb koncentrációt és személyre szabottabb edzést jelentenek, míg a csoportos órákon együtt dolgozva érhetünk el fejlődést. A gyakorlatokat színesíthetjük kisebb eszközök használatával, melyekről bővebben itt olvashat.

Gépes gyakorlatok

A pilates gépek speciális felépítésének köszönhetően a gyakorlatok módosíthatók akár a rehabilitációra szorulók igényei szerint, akár a profi sportolók elvárásainak megfelelően. A gyakorlatok végzése során szerephez nem jutó ízületek, izomcsoportok kímélésével a gépeken végzett edzés segítséget jelent a sérülések, műtétek utáni felépülésben, de megfelelő módosításokkal erőnléttől függetlenül kihívást nyújt mindenki számára.

A Reformer a pilates során használt legfontosabb gép, amelyen mintegy 200 gyakorlatot végezhetünk változtatható ellenállású rugók és a görgőkön mozduló “kocsi” segítségével állva, ülve vagy fekve. A rugós ellenállásnak köszönhetően a gyakorlatok végzése során hirtelen mozdulatok nélkül, harmonikusan dolgoztathatjuk az izmokat, így elkerülhetjük a felesleges izomtömeg-növekedést és az ízületek túlterhelését.

A Cadillac a rajta elvégezhető szintén közel 200 gyakorlattal véget nem érő változatosságot jelent edzésprogramunkban, míg a Stability Chair segítségével azok is kiegyensúlyozott edzéshez jutnak, akik számára a fekvő helyzetben végzett gyakorlatok nem megfelelőek. A gépekről bővebben itt olvashat.

Pilates gépeink és eszközeink

HALO Trainer

Reformer

A Reformer a pilates során használt egyik legfontosabb gép, amelyen mintegy 300 gyakorlatot végezhetünk változtatható ellenállású rugók és a görgőkön mozduló “kocsi” segítségével állva, ülve vagy fekve. A rugós ellenállásnak köszönhetően a gyakorlatok végzése során hirtelen mozdulatok nélkül, harmonikusan dolgoztathatjuk az izmokat,

így elkerülhetjük a felesleges izomtömeg-növekedést és az ízületek túlterhelését.

A Reformer segítségével a teljes testet megdolgoztathatjuk, ezért használata a mozgás kedvelői, a professzionális sportolók és a rehabilitáció alatt állók edzéstervébe ugyanúgy beilleszthető. Számos kiegészítő eszköz színesíti a gyakorlatokat, legújabb kiegészítő eszköz a Cardio Tramp, mellyel kímélő módon tudunk cardio gyakorlatsorokat végezni.

Cadillac

A Cadillac közel 200 gyakorlata véget nem érő változatosságot jelent edzésprogramunkban. A gép segítségével végzett számos három dimenziós mozgás hatékonyan járul hozzá a felső- és alsótest izmainak kiegyensúlyozásához. A vendég egyéni teljesítméyéhez igazodva álló, fekvő és ülő gyakorlatok egyaránt végezhetők rajta valamennyi nehézségi szinten.

Ladder Barrel

A Ladder Barrelen végzett gyakorlatok a törzs stabilitásának fokozását, a gerincoszlop erősítését és a hajlékonyság növelését helyezik előtérbe, ily módon tökéletesen kiegészítik a talajon és az egyéb gépeken végzett munkát.

Stability Chair

A Stability Chair segítségével azok is kiegyensúlyozott edzéshez jutnak, akik számára a fekvő helyzetben végzett mozgás nem megfelelő. Az elsősorban ülő- és álló helyzetben kivitelezett, funkcionális gyakorlatok szinte az összes izomcsoport megmozgatására alkalmasak, illetve egyedülálló módon fejlesztik a testtudatot és az egyensúlyérzéket.

BOSU

Segít a stabilitási készség fejlesztésében és az izomzat erősítésében

Spine corrector

Számos gyakorlathoz nyújt segítséget, többek között nyújtásokhoz, a hát és a váll valamint a lábak erősítéséhez.

Fitness circle

Erős ellenállás kifejtésére használjuk egyéni és csoportos órákon.

Foam Roller deluxe

Ülö, álló és fekvő gyakorlatok végzéséhez kiegészítő.

Flex band

A Reformeren végzett gyakorlatokat szimulálja a talajon végzett edzés közben.

STOTT PILATES® módszer

A STOTT PILATES® az eredeti, Joseph Pilates által megkomponált pilates módszer modern, anatómiai és biomechanikai alapokon tovább fejlesztett változata. Moira  Merrithew korábbi táncművész és Lindsay G. Merrithew vezetése alatt orvosok, gyógytornászok, mozgásterapeuták és más szakemberek fejlesztik tovább a pilates módszert, a jelen kor elvárásaihoz és kihívásaihoz igazítják annak érdekében, hogy minél szélesebb kör számára váljon elérhetővé és a pilates gyakorlatok egyénre szabhatóak legyenek. A talajon és speciális pilates gépeken valamint eszközökkel végzett gyakorlatok nagyobb izomtömeg-növelés nélkül fokozzák az erőnlétet, a hajlékonyságot és az állóképességet. A STOTT PILATES® módszert – amely az egyik legelismertebb pilates módszer a világon – oktatóink a STOTT PILATES® torontói központjában, valamint Mélykuti Krisztián mestertanárunk vezetése alatt sajátítottak el.

Az általunk alkalmazott pilates módszer kiemelt hangsúlyt fektet a gerincoszlop védelmére és funkcionális kapacitásának növelésére, visszaállítva a gerincoszlop és az ízületek optimális állapotát, valamint az izomegyensúlyt is növeli. Az egyénenként finoman kidolgozott edzésprogramoknak köszönhetően a gyakorlatok biztonságosan, a sérülés veszélye nélkül végezhetőek.

Stúdiónkban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az általános edzésprogramok mellett számos speciális lehetőséget is kínáljunk vendégeinknek. Ilyenek például a kismamáknak, az időseknek, a fogyókúrázóknak, az élsportolóknak, golfozóknak vagy éppen a kifejezetten férfiaknak összeállított edzések. A pilates módszert TRX eszközzel is kombináljuk azok számára, akik a pilates hatásait ötvözni szeretnék erősítő, kardió gyakorlatokkal is.

Speciális programok

Speciális edzésprogramokat állítottunk össze mozgásszervi problémákkal rendelkezőknek, sportolóknak, valamint az idősebb korosztály számára is.

Foglaljon időpontot!